Гештальт, Одесса, 2023 Позитивная психология онлайн 2024 Ораторское искусство, Одесса 2024 Сексология онлайн 2024
view counter

Чиста мова та епістемологічна метафора у роботі з психологічною травмою

Заполнить заявку
ВСЕ тренинги и семинары в Киеве | в Одессе | в Украине
Город: 
Киев
вул. Володимирська 61/11, м. Київ
Тип мероприятия: 
Семинар
Продолжительность: 
2 дней
Целевая аудитория: 
Очний навчальний семінар для практикуючих психологів та психотерапевтів.
***
Стоимость /для 1 чел./: 
4500 грн
Ведущий мероприятия: 
Анна Стативка

Анна Стативка - психолог-консультант, травматерапевт, ведущая психологических групп, специалист в области этнокультурных методов психологической помощи, НЛП и системной семейной терапии. Опыт практической работы – больше 15 лет. Действительный член Ассоциации специалистов по преодолению последствий кризисных событий (Психологическая кризисная служба). Участница проекта по работе с военными на этапе подготовки, в зоне АТО, на ротации и после демобилизации.

Регламент мероприятия: 
останній у 2023 році - очний семінар 14-15 жовтня 2023 року, 11.00-19.00. 16 годин + 3 години онлайн через місяць для обміну досвідом та супервізії.

Епістемологія - це дисципліна, яка досліджує природу пізнання і відповідає на питання, яким чином людина формує “систему” власних знань, переконань і поглядів на себе і світ.

Метод епістемологічної метафори
був розроблений британським психотерапевтом Норманом Воотоном (Norman D. Vaughton), на основі методології "Чистої мови" (Clean Language), створеної новозеландським психотерапевтом і дослідником Девідом Гроувом (David Grove).

Метафори лежать в основі кожної нашої думки та кожного почуття, є своєрідною мовою нашого підсвідомого. У кожного з нас ця мова індивідуальна і, як правило, ми її не усвідомлюємо.

Використання метафор є дуже ефективним у роботі з психологічною травмою. Метод заснований на «м'яких» трансових техніках, дуже обережний та уважний до індивідуальності та цілісності клієнта. При цьому він дозволяє фасилітувати тривалі та стабільні позитивні зміни, які завжди екологічні та відповідають можливостям клієнта.

У цьому методі особливо важлива мова: вона має бути «чистою» - такою, щоб очікування, проекції та власні переконання та погляди терапевта не заважали процесам, що відбуваються з клієнтом. Така “чистота” досягається завдяки набору простих та логічних запитань, які і формують основу “Чистої мови”.

Одна з переваг методу епістемологічної метафори полягає в тому, що він дозволяє ефективно опрацьовувати травми без емоційного переживання, залучення та усвідомлення ситуації, у тому числі і у випадках психологічного витіснення, коли клієнт не може згадати травмуючу ситуацію. Метафори будує сам клієнт на основі симптомів, відгуків і відчуттів у тілі («хочу робити те й те, але щось не пускає», «починаю говорити – ком в горлі, і не можу сказати ані слова», «щось важке навалилося» і т.д.).

Роль терапевта у побудові метафори зводиться до мінімуму. Тому метод дозволяє вирішити одну з основних проблем психотерапії – яким чином терапевт може бути ефективним, створювати безпечну підтримуючу атмосферу і в той же час не нав'язувати клієнту свої моделі та принципи.

Такий підхід дозволяє клієнту знизити звичні психологічні захисти, і робота відбувається глибоко і екологічно. Ефективно працювати можна навіть у тому випадку, коли клієнт не хоче описувати терапевту проблемну ситуацію або контекст, у якому вона виникає.

Область застосування епістемологічної метафори не обмежується роботою із психологічними травмами. Цей метод ефективний для вирішення різних проблем і завдань. Він легко поєднується з іншими методами психотерапії.

Його можна ефективно використовувати для супроводу після серйозних трансформаційних змін, для запуску процесів м'якої інтеграції, для роботи з внутрішніми конфліктами, психосоматичними симптомами, небажаними емоційними реакціями тощо.

На семінарі будуть розглянуті технології виявлення епістемологічної метафори клієнта, особливості формулювання запиту та ведення клієнта. Основну увагу буде приділено мистецтву використання «чистої» мови.

В перший день ми розглянемо теоретичні основи методу і проведемо демонстраціїні сесії. Другий день буде присвячено самостійній практиці учасників. Також у учасників буде можливість опрацювати власні терапевтичні запити.

Семінар пройде у приміщенні для психотерапевтичної роботи у знаменитому «Будинку Мороза» на вулиці Володимирській №61/11, що 5 хвилин (350 м) до ст. м. «Площа Льва Толстого» і 10 хв. (750 м) до ст. м. «Університет». Будинок, зведений за проєктом архітектора Й.А. Зекцера в 1911 році здавна називається «професорським», а наше приміщення виходить вікнами на Червоний Корпус Університету ім. Т.Г. Шевченка.

Учасники семінару отримають сертифікат від Української асоціації фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій.

! ЗАПОЛНИТЕ предварительную ЗАЯВКУ

(напр.: Иванов Иван, 1... Глушко Ирина, 3)

Проверьте отсутствие пробела до и после адреса

данет
Тренинги в Одессе
Тренинги в Киеве

Если вы уже получаете нашу рассылку,
то просто подтвердите свой выбор

После отправки формы ДОЖДИТЕСЬ появления страницы c надписью "Спасибо за регистрацию на мероприятие". Если Вы не уверены в том, что Вам удалось зарегистрироваться, отправьте Вашу заявку письмом (в теме письма укажите "Регистрация") на электронный адрес: personal-trening@ukr.net
тренинги и семинары в Одессе Если у Вас не вышло зарегистрироваться самостоятельно, Вы можете позвонить Николаевой Елене по тел.: +38-067-559-85-21, 093-567-21-03, 050-333-56-90, 094-956-00-10, (048) 703-70-10.