Гештальт, Одесса, 2023 Телесно-ориентированная терапия, Онлайн 2023 Психологическое консультирование, Онлайн+Одесса 2024 Базовий курс Позитивної психотерапії ONLINE
view counter

Виїзний семінар по Публічним закупівлям для Замовників та Учасників - ЗАКАРПАТТЯ – УГОРЩИНА (Ужгород – Будапешт - Ужгород ) - ПУБЛІЧНІ ЗАКУПІВЛІ - 2022 Закупівлі товарів, робіт і послуг в 2022р: планування, організація та проведення

Заполнить заявку
ВСЕ тренинги и семинары в Киеве | в Одессе | в Украине
Дата начала мероприятия: 
Это мероприятие уже прошло
Город: 
Выездной
ЗАКАРПАТТЯ – УГОРЩИНА (Ужгород – Будапешт - Ужгород )
Тип мероприятия: 
Семинар
Продолжительность: 
5 дней
***
Стоимость /для 1 чел./: 
11290 грн
Регламент мероприятия: 
3 - 7 березня, 5 днів/4 ночі

ЗАКАРПАТТЯ – УГОРЩИНА Ужгород – Будапешт - Ужгород  (з проживанням у Закарпатті та Будапешті (3-4*)

Місце проведення та програма перебування:

Чи можна пізнати всю країну за два дні? З нами можна ВСЕ! Угорщина, це одна з найстаріших та найекзотичніших країн Європи. Ми відкриємо для себе два міста, які й стали втіленням минулої та справжньої Угорщини. 

Спа-готель Камелот 4* де ми розпочнемо нашу подорож, розташований понад річкою Уж, звідки відкривається вид на мальовничу паркову територію та гори.

Готельну будівлю декоровано відповідно до середньовічної тематики. Інфраструктура закладу налічує 2 ресторани та відкритий плавальний басейн. Готель розміщений біля підніжжя гори, на якій височить старовинний Невицький замок.

Оформлений у середньовічному стилі ресторан "Камелот" і затишний ресторан "Колиба" спеціалізуються на стравах української та європейської кухні. 

Екскурсійна програма:

3 березня - пішохідна екскурсія по м. Ужгород.

В перший день на Вас чекає знайомство з дивовижним та надзвичайно цікавим, з одним із найстаріших міст – містом Ужгород. Вулички цього міста зустрінуть Вас не тільки своїми унікальними історіями та архітектурними пам’ятками, а й потішать цікавими міні скульптурами, яких уже налічується більше ніж 40. Ще на Вас чекає дегустація кави, завдяки якій Ви пізнаєте тонкощі ужгородської каво манії, яка має давні традиції.

4 Березня - виїзд в Угорщину на новому комфортабельному транспорті Євро "6".

  • Мета першого дня - місто Егер. По дорозі до нього ми познайомимось зі знаменитою на всю Угорщину Егерською долиною красунь, де розташовано більше 200 винних підвалів. В одному з таких підвалів ви продегустуєте шість егерських вин, включаючи відому «Бычью кровь» (один із символів Угорщини) і легендарне «Ледяное вино». Не забудьте придбати пляшечку на подарунки друзям та рідним (за додаткову плату)
  • Переїзд у місто Егер (Угорщина). 

Це маленьке і чарівне місто, ввібрало в себе всю Угорщину, з її традиціями і національним надбанням, визнано вважаючись одним з найкрасивіших міст країни. Прекрасна барокова архітектура, стара фортеця, термальні джерела та чудові вина – ось те, заради чого варто сюди приїхати. Місто Егер, це місце, де 500 років тому вершилася доля Європи, це національна гордість усіх угорців. Нині Егер по праву вважається однією з головних туристичних родзинок Угорщини. Його вулиці, це історія, застигла в часі і яскравий зразок провінційної угорської архітектури. 

Другий за величиною храм країни - Базиліка Святого Іоанна, найкрасивіший храм в Угорщині - Церква міноритів, вражаюча площа Іштвана Добо з величною статуєю, пісня в залізі ворота Фозоли та ще багато інших туристичних родзинок. 

Поблукаючи стародавніми вуличками, де переплелися європейські та азіатські архітектурні традиції, що залишилися після османського періоду, ви побачите Турецький мінарет початку XVII століття. Це найпівнічніший історичний мінарет на території, яка колись належала туркам. Подолавши 97 вузьких кам'яних сходинок мінарета, ви опинитеся на балконі, звідки з висоти 24 метри відкривається грандіозний вид на Егер. 

На замковій горі, височіючи над містом, велично стоїть Егерська фортеця. Саме тут завдяки доблесті та рішучості, двох тисячний гарнізон Егерської фортеці, під керівництвом капітана Іштвана Добо, витримав запеклу облогу сто тисячної османської армії. Самовідданий подвиг воїнів став взірцем національної гордості, на якому виховувалися багато поколінь угорців. Нині у стінах фортеці розташовується безліч музеїв із цікавими експозиціями. Ніякої музейної нудьги, все цікаво та інтерактивно))). А зі стін стародавньої твердині відкриваються захоплюючі краєвиди на місто та південні схили Карпат. 

  • Відвідування Егерської фортеці.

Саме тут відбулося неможливе. В часи Османської імперії місто захищало головний шлях в верхньої Угорщини, граючи найважливішу роль в обороні країни. Завдяки доблесті і рішучості, двох-тисячний гарнізон Егерської фортеці витримав запеклу облогу більш ніж стотисячної армії Османської імперії. 

Але крім краси і величної історії, Егер став містом угорської душі, передаючи атмосферу розміреності, ґрунтовності, релігійності та любові до своєї країни. Просто поблукавши старовинними вуличками ви отримаєте велике задоволення. Якщо забажаєте - буде можливість скупатися в знаменитих егерських термальних купальнях (за додаткову плату).Ми залишаємо гостинний Егер і прямуємо до перлини Дунаю - столиці Угорщини місто Будапешт. На нас чекає екскурсія історичними місцями Будапешта, вільний час і відвідування торгівельних центрів.

Залишивши гостинні затишний Егер, ми попрямуємо оглядати королівську велич Будапешта. Це місто не випадково називають «перлиною Дунаю» і саме велична річка Дунай у прожекторах нічного підсвічування нам покаже незабутній блиск Будапешта. Одним із найяскравіших вражень від столиці Угорщини визнано вважається вечірня екскурсійна прогулянка річковим катером у супроводі захоплюючої розповіді гіда.

  • 19.00 - Вечірня прогулянка по Дунаю "Вечірній Будапешт" у супроводі сертифікованого угорського гіда: за бажанням - з келихом шампанського (за додаткову плату).

Після прогулянки ви можете пообідати в одному із закладів Будапешта, після чого автобус доставить до комфортабельного готелю. Готель розташований на Будайській частині міста, всього за 20 хвилин ходьби від королівського палацу. Перед сном на новому місці не забудьте загадати бажання).

  • 21.00 - автобус Вас доставить у комфортабельний готель. Готель розташований на Будайській частині міста, всього за 20 хвилин ходьби від королівського палацу. Перед сном на новому місці не забудьте загадати бажання). 

5 Березня - Екскурсійна програма в Будапешті.

  • 9.00 - сніданок. Виїзд з готелю. 
  • На нас чекає тригодинна екскурсійна прогулянка історичними місцями Будапешта. Масштабам і величі Будапешта завжди дивуєшся, адже не дарма це місто визнане одним з найкрасивіших міст Європи.

Нам відкриється велич знаменитої площі Героїв, де кожен крок сповнений символізму. Поруч розташований королівський парк із замком дивовижної краси. Це символічна споруда, де багато стін та веж є повною копією найзнаменитіших замків Угорщини.

Будда - це стародавня столиця Угорського королівства. Саме тут знаходився королівський палац, оточений потужними стінами, з висоти яких відкривається вражаюча панорама Будапешта та величного Дунаю. Церква короля Матяша, Рибальський бастіон, гора Геллерт, набережна, грандіозна будівля Парламенту, що стала уособленням колишньої могутності і блиску, кольорові пряникові будинки австро-угорського модерну, велич церков, це і багато іншого незмінно залишає незабутні враження. 

  • Після екскурсії ви матимете вільний час для знайомства з Будапештом. На любителів покупок чекає безліч магазинів і торгових центрів. Якщо ж шопінг вам чужий, то пропонуємо перейнятися будапештською атмосферою. Прогуляйтеся вулицями де панує гармонія і велич, помилуйтеся на могутні води Дунаю та кораблі, що пропливають. Можете розважити себе пошуком чарівних міні-скульптурок, десятки яких причаїлися на центральних вулицях та площах. Цю традицію до Будапешту привіз ужгородський скульптор Михайло Колодко і угорцям вона дуже сподобалася, доповнюючи родзинок до їхнього улюбленого міста.  Обов'язково випийте каву в численних маленьких затишних кафешках. Але пам'ятайте, що справжні угорці завжди п'ють "еспресо" і сказавши офіціанту "леден сівеш, ед каві" (будь ласка, одна кава), ви незмінно отримаєте "еспресо"))).
  • 18:00 - Виїзд із Будапешта. 
  • 22.00 - Повернення в Ужгород в готель "Камелот". 

Програма семінару:

1. ПУБЛІЧНІ ЗАКУПІВЛІ в 2022р. Нові зміни  в правовому регулюванні та їх застосуванняДержавні закупівлі: актуальні питання проведення тендерів в Україні. Нові практики та тенденції в закупівельній роботі товарів, робіт та послуг. 

  • Нові законодавчі зміни в сфері публічних закупівель. Новий функціонал PROZORRO.
  • Меморандум з питань постачання газу та порядок укладання договорів за його умовами.
  • Аномально низька ціна (АНЦ). Хто її визначає. Як здійснюється повідомлення? Як обґрунтувати аномально низьку ціну. Коли виникає питання демпінгової ціни? Якщо всі учасники будуть понижувати ціну: чи буде аномально низька ціна?
  • Електронна версія ст. 17 Закону. Наслідки для Учасника та Замовника.
  • Закупівлі на суму до 50 тисяч гривень. Обов’язковість використання ProZorro при закупівлях від 50 тисяч. Яку інформацію Замовник повинен оприлюднити в електронній системі закупівель. Строки оприлюднення. Наслідки порушення та відповідальність. «Онлайн-магазин» для бюджетних установ: електронні каталоги поширених товарів.
  • Нецінові критерії оцінки пропозиції. Успішні практики оскарження. 
  • Електронний підпис/кваліфікований електронний підпис/удосконалений електронний підпис: що є правильним. Електронна печатка. Особливості підписання ФОП. За що будуть відхилені пропозиції Учасників. 
  • «24 години на виправлення помилок у тендерних пропозиціях» - нюанси застосування.
  • Як організувати роботу Уповноваженої особи.
  • Як вимагати підтвердження кваліфікаційних критеріїв.
  • Спрощена закупівля. Строки проведення закупівлі, укладення договору.
  • Застосування переговорної процедури. 
  • Укладення "прямих" договорів без використання електронної системи PROZORRO. 
  • Особливості взаємодії Замовників з Учасниками та органом оскарження.
  • Нові практики та тенденції в закупівлях в 2022р.

2. Планування та організація закупівель для забезпечення потреб 2022р.

  • Завершення закупівель  розпочатих Тендерним комітетом. Варіанти рішень. 
  • Організація взаємодії між УО при плануванні та оголошенні закупівель. 
  • Особливості формування річного плану закупівель. 
  • Коли розпочинати закупівлі. 
  • Практика застосування окремих норм для забезпечення безперервного процесу закупівель. 
  • Відшкодування, "новий предмет закупівлі", законні варіанти уникнення проведення відповідних процедур закупівель. 
  • Оприлюднення: невідповідність вимог Закону та електронної системи закупівель. 
  • Чинники, що впливають на вибір процедури та виду закупівлі.  

3. Публічні (Державні) закупівлі. Уповноважена особа (УО), її повноваження та відповідальність. Організація діяльності Уповноваженої особи в 2022р. Навчання (підвищення кваліфікації) Уповноважених осіб та підготовка до тестування. 

  • Сфери обов'язків особи, що відповідає за проведення публічних закупівель. Кваліфікаційні вимоги до знань та професійних компетенцій. Способи призначення Уповноважених осіб.
  • Оформлення рішень Уповноваженої особи. 
  • Розмежування повноважень закупівельників в організації Замовника.
  • Відповідальність УО: адміністративна та кримінальна. Моніторинг закупівлі як головний інструмент притягнення до адміністративної відповідальності УО.
  • Підстави для накладення штрафу на УО. Детальний аналіз кожного порушення та чого слід уникати щоб не отримати штраф.
  • Яку лінію захисту обрати та як реагувати УО на протокол про адміністративне порушення.
  • Аналіз порядку проходження тестування УО. Хто зобов’язаний пройти тестування для того щоб мати можливість проводити закупівлі в Прозорро, а хто може цього не робити.
  • Що дає проходження тестування УО та як використовувати отриманий сертифікат.
  • Чи несе відповідальність УО за несвоєчасне оприлюднення на веб-порталі Уповноваженого органу інформації про зміни до договору, звіту про виконання договору, якщо вони не виконують договірну роботу?
  • Робота з персональними даними. Коли можна/неможна їх вимагати від Учасника. Кому, в яких випадках та за якою процедурою можна надавати персональні дані в т.ч. правоохоронним та контролюючим органам.
  • Доплати УО. Чи буде це "іншою оплаченою діяльністю" для держслужбовців згідно  ЗУ "Про подолання корупції"
  • Особливості використання ЕЦП / Кваліфікований електронний підпис.
  • Звітність роботи Уповноваженої особи.

4. Особливості закупівлі електроенергії, природного газу, комунальних послуг. Меморандум з питань постачання газу та порядок укладання договорів за його умовами. Проекти договорів.  Вибір процедури. 

  • Закупівля електроенергії. Відкриті торги чи переговорна процедура?
  • Закупівля природного газу. Ризики відкритих торгів. Запобігання демпінгу в торгах. Можливості проведення переговорної процедури закупівлі.  
  • Варіанти змін ціни. Формула ціноутворення.
  • Оформлення договору для закупівель з коливанням ціни. 
  • Можливість застосування ст. № 631 ЦКУ.
  • Закупівлі у постачальиків "останньої надії", у постачальників універсальних послуг

5. Визначення предмета закупівлі товарів, робіт і послуг: порушення та правомірні рішення.

  • Можливості ділення та об’єднання предмету закупівлі. Випадки, коли потенційно підходить декілька кодів ЄЗС – поділ між кодами чи все в один.
  • Закупівля робіт та послуг: як застосовувати показники Національного Класифікатора ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник». Визначення виду предмета закупівлі як роботи, під час капітального ремонту рухомого майна (у т. ч. транспортних засобів).
  • Особливості визначення предмета закупівлі послуг з поточного ремонту приміщень, поточного ремонту обладнання, капітального ремонту, проектування, експертизи та технагляду у будівництві, авторського нагляду, технічного нагляду. Послуги чи роботи?
  • Поточний ремонт обладнання — 4-й знак Єдиного закупівельного словника ДК 021:2015 чи окремий об’єкт?
  • Особливості визначення предмета закупівлі при закупівлі робот та послуг в одній закупівлі з товарами.
  • Визначення предмета закупівлі товарів, що належать до різних четвертих знаків ДК 021:2015.
  • Як визначити предмет закупівлі якщо в договорі кілька кодів ДК.

6. Як розрахувати очікувану вартість предмета закупівлі. Порядок оприлюднення інформації щодо предмета закупівлі в електронній системі уповноваженого органу.

  • Строки проведення процедур закупівель. Як правильно розрахувати строки проведення процедур закупівель.
  • Новий Наказ стосовно оприлюднення інформації – що робити щоб не виникло проблем із Держказначейством при реєстрації договорів.
  • Оприлюднення інформації про внесення змін до договорів про закупівлю у випадках, не передбачених Законом про публічні закупівлі.
  • Чи повинен Замовник надавати відповіді на публікації в різних електронних ресурсах, окрім DOZORRO та PROZORRO (зокрема «Наші гроші» тощо). Наслідки для Замовника у випадку ігнорування публікацій.
  • Хто підписує документи ЕЦП? Уповноважена особа забезпечує публікацію: чи можуть інші працівники підписувати своїм КЕП інформацію  у системі електронних закупівель?
  • Рекомендації щодо роботи з Веб-порталом публічних закупівель щодо оприлюднення інформації.
  • Рекомендації щодо роботи у Веб-сервісі Замовника.

7. Спрощені закупівлі. Порядок проведення.

  • Чи є обов’язковим їх проведення. В яких випадках є сенс їх проводити. 
  • Варіанти розрахунків строків для проведення спрощених закупівель.
  • Вимоги, які може встановлювати Замовник.
  • Які дії під час проведення спрощених закупівель вважаються порушенням принципів закупівель. Наслідки для Замовників та Учасників торгів.
  • Особливості розгляду пропозицій, поданих на участь у спрощених закупівлях. 
  • Коли необхідно відхиляти пропозиції та відміняти спрощену закупівлю.
  • Чи має право Замовник розглядати «дозавантажені» Учасником документи.
  • Договір про закупівлю за результатами спрощеної процедури: додаткова категорія договорів. Строки укладання договору. Умови спрощених договорів. Умови та особливості укладання "спрощених" договорів.
  • Що є підставою для публікації інформації про придбання товару, послуги без укладення договору.
  • Випадки, при яких Замовник має право не проводити спрощені закупівлі. 

8. Укладання "Прямого" договору

  • Випадки застосування. 
  • Звіт про договір, укладений без використання електронної системи.
  • Обсяг інформації, яку Замовник повинен оприлюднити в електронній системі.
  • Строк оприлюднення. Наслідки порушення. 

9. Процедури закупівель: практика та особливості проведення. 

  • Відкриті торги: покроковий алгоритм проведення процедури відкритих торгів. 
  • Затосування переговорної процедури. Коли можна застосовувати. Особливості обґрунтування. 
  • Відмова участі в торгах. 
  • Участь нерезидентів. 
  • Валюта тендерної пропозиції. Як привести тендерні пропозиції, подані в різних валютах, до однієї валюти. 
  • Торги з обмеженою участю. Етапи проведення. Кількість учасників. Кваліфікаційний відбір. Можливість зміни ціни. 
  • Відміна Замовником торгів чи визнання їх такими що не відбулись.
  • Коли ЕС3 автоматично відміняє торги.

10. Кваліфікаційні критерії до учасників та спосіб їх документального підтвердження. Як вимагати підтвердження кваліфікаційних критеріїв.

  • Наявність обладнання та матеріально-технічної бази.
  • Наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід.
  • Виконання аналогічних договорів — правомірна вимога чи дискримінація? Який договір є аналогічним? 
  • Наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічного договору.
  • Коли потрібно застосовувати всі кваліфікаційні критерії під час відкритих торгів?
  • Чи поширюється інструмент «24 години на виправлення помилок» на документи для кваліфікаційних критеріїв.
  • Наявність фінансової спроможності. Критерій фінансової спроможності – у яких випадках оптимально його застосування, та у яких межах.
  • Ліцензія на можливість надання послуг, що є предметом закупівлі – вимагається від учасника, або від переможця.

11. Вимоги до предмета закупівлі та їх документальне підтвердження у складі тендерної пропозиції. Технічні специфікації, сертифікати, маркування та інші засоби підтвердження відповідальності. 

  • Конкуренція учасників чи виробників: враховуємо позицію АМКУ.
  • Кількість товару та місце його поставки.
  • Місце поставки робіт чи надання послуг, їх обсяги. Строки поставки товарів, виконання робіт, надання послуг.
  • Поглиблені технічні специфікації згідно вимог нового Закону.
  • Як правильно прописати технічне завдання, якщо неможливо спланувати обсяги предмета закупівлі - на прикладі закупівлі послуг з технічного обслуговування автомобілів та запчастин.
  • Чи можна змінювати термін постачання під час оголошення повторної процедури закупівлі або проведення переговорної процедури за умови, що закупівля двічі не відбулася?
  • Чи має право Учасник пропонувати в торгах одночасно продукцію двох виробників? Чи є це підставою для відхилення?
  • Маркування, еквіваленти, технічна специфікація відповідно до вимог статті 23 Закону.
  • Встановлення вимоги щодо маркувань, протоколів випробувань, сертифікатів - обов’язок чи право замовника.
  • Як визначати маркування, протоколи випробувань для послуг.
  • Врахування потреб осіб з інвалідністю при закупівлі товарів та послуг окрім веб-сайтів.
  • Необхідність зазначати еквіваленти характеристикам/термінології/ умовним позначенням, передбачених існуючими стандартами.
  • Забезпечення тендерної пропозиції Учасника та його повернення: 5 робочих днів зі звернення Учасника чи самостійно? Вибір оптимального способу і розміру забезпечення. 

12. Критерії та методика оцінки тендерних пропозицій. Розширення переліку критеріїв оцінки: ціна або вартість життєвого циклу.

  • Що повинен включати опис методики оцінки за критерієм «ціна» або ціна/вартість життєвого циклу? Враховуємо чи не враховуємо ПДВ, коли  оцінюємо тендерну пропозицію? Як правильно прописати механізм в тендерній документації? Хто може скористатися?

13. Договір про закупівлю. Особливості укладання, внесення змін, розірвання, виконання.  Звітування про договори. 

  • Внесення змін та коригування умов договору. Зміна ціни, номенклатури, обсягу. Чи вважається істотними умовами зміна керівництва або реквізитів у постачальника. Як укласти додаткову угоду.
  • Як запобігти демпінгу.
  • Що робити з договором про закупівлю, якщо договір укладено без ПДВ, а потім Виконавець отримує статус платника ПДВ.
  • Практика застосовування оперативно-господарських санкцій.
  • Попередня оплата. Розірвання договору в т.ч. в односторонньому порядку.
  • Строки укладання договорів. Максимальні строки. Як обґрунтувати подовження строків їх укладання згідно нового Закону. 
  • Валюта тендерної пропозиції. Як привести тендерні пропозиції в різних валютах до співвідносного вигляду. 
  • Зміна ціни за одиницю товару. Як Учаснику врахувати у договорі зміну ціни. 
  • Чи поширюється можливість подовження строків на укладення договору переговорної процедури закупівлі. 

14. Стаття 17 Закону: особливості виконання та нові тенденції. Електронна версія ст.17 Закону Робота з відкритими реєстрами. Відмова Учаснику в участі у процедурі закупівлі. За що можна відхилити Учасника та переможця за ст. 17 Закону.  Обов'язок застосування. Коли не застосовувати. Як правильно вимагати спосіб документального підтвердження, зокрема на виконання частин 3 та 6 Закону. Частина 6 статті 17 під час проведення переговорної процедури закупівлі.

Организатор мероприятия

! ЗАПОЛНИТЕ предварительную ЗАЯВКУ

(напр.: Иванов Иван, 1... Глушко Ирина, 3)

Проверьте отсутствие пробела до и после адреса

данет
Тренинги в Одессе
Тренинги в Киеве

Если вы уже получаете нашу рассылку,
то просто подтвердите свой выбор

После отправки формы ДОЖДИТЕСЬ появления страницы c надписью "Спасибо за регистрацию на мероприятие". Если Вы не уверены в том, что Вам удалось зарегистрироваться, отправьте Вашу заявку письмом (в теме письма укажите "Регистрация") на электронный адрес: personal-trening@ukr.net
тренинги и семинары в Одессе Если у Вас не вышло зарегистрироваться самостоятельно, Вы можете позвонить Николаевой Елене по тел.: +38-067-559-85-21, 093-567-21-03, 050-333-56-90, 094-956-00-10, (048) 703-70-10.